Proiectul Oratorium 2013 se va desfăşura între datele 19-28 iulie, 2013.

Oratorium 2013 va reuni o orchestră de 55 şi un cor de 50 de tineri muzicieni profesionişti. Acestora li se vor alătura încă 40 cântăreţi semi-profesionişti pentru a forma un cor de 90. Pe lângă pregătirea profesională alături de dirijorii şi docenţii noştri (vezi biografiile lor la secţiunea „Docenti”), vor fi momente zilnice de închinare, prezentări şi dezbateri pe teme specifice muzicienilor.  

O noutate pentru Oratorium 2013 va fi modulul de muzică de cameră, care va începe din 19 iulie (vineri) şi va culmina luni, 22 iulie, cu o „Promenadă muzicală”, o serată cu trei recitaluri succesive, cu programe distincte, în tot atâtea locaţii din centrul Clujului.  Modulul de muzică de cameră va oferi unei părţi din instrumentiştii participanţi la Proiectul Oratorium, ocazia de a lucra şi cânta în formaţii mici cu docenţii proiectului.

Partea vocal-simfonică a proiectului va începe duminică seara, 21 iulie.  Pentru această a III-a ediţie a proiectului, am ales Ein Deutsches Requiem de Johannes Brahms.  Repetiţiile pentru orchestră se vor desfăşura în limba engleză.

Turneul de la finalul proiectului va include concerte in biserici istorice din Braşov, Cluj şi Oradea, posibil şi o înregistrare.