Ruben Mureșan

Ruben Muresan A absolvit Institutul Biblic Emanuel din Oradea  (1997), fiind licenţiat în Muzică Bisericească şi Teologie, Master în Arta Vocală la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea prof. Georgeta Stoleriu (1998), iar din anul 2005 este deținătorul a ”Graduate Performance Diploma” în specializarea operă, sub îndrumarea prof. Donna Roll la „Longy School of Music”, Boston, SUA.

Încă din anii studenției Ruben a participat ca solist în numeroase oratorii şi lucrări vocal-simfonice, a susținut recitaluri, concerte de gală și roluri de operă. Printre distincțiile acordate amintim: bursa “Iolanda Mărculescu” pentru tineri artişti (1997), premiul al II-lea la Concursul Internaţional "George Enescu", Bucureşti, România (2001), bursă integrală de studii la „Longy School of Music”, Cambridge, USA (2004) și caştigător al “Honors Competition”, Cambridge, USA (2006).

Este căsătorit cu Oxana și au doi copii: Elias și Sofia. Ruben Mureșan este directorul executiv al proiectului Oratorium, fiind implicat în organizarea acestuia, și în mod special este responsabil de recrutarea participanților.