Ion Dimieru

Ion DimieruSolist al Operei Nationale din Bucuresti, baritonul Ion Dimieru este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, sectia Canto (2002) si al sectiei de Pedagogie Muzicala-Vioara (1996).

Bine ancorat in lumea muzicii prin studiile de vioara incepute la Craiova, Ion Dimieru si-a gasit vocatia in domeniul liric, fiind un solist cautat atat pentru genul operei cat si pentru cel vocal-simfonic.

Repertoriul sau de opera cuprinde rolurile mozartiene Figaro din Nunta lui Figaro, Masetto din Don Giovanni, Papageno din Flautul fermecat, Guglielmo din Cosi fan tutte. A interpretat si alte roluri ca Belcore din Elixirul dragostei si Malatesta din Don Pasquale de Donizetti, Paolo din Simon Boccanegra de Verdi, Alidoro din Cenusareasa de Rossini, Schaunard din Boema de Puccini, Munchhausen din opera omonima de Dan Dediu, etc.

Baritonul Ion Dimieru este interesat si de repertoriul vocal-simfonic, astfel ca a acceptat colaborari cu orchestrele Filarmonicilor din Ploiesti, Craiova, Iasi, Bucuresti si Orchestra de Camera Radio.

In anul 2007 si-a indreptat atentia si spre muzica baroca luand parte la doua proiecte: Pyram si Thysbe (M. de Monteclair) in cadrul Studioului experimental al ONB si Codex Caioni cu ansamblul "Baroque nomade" condus de Jean Cristoph Frisch.

In anul 2008 a participat la cursurile de master coordonate de tenorul bulgar Kaludi Kaludov.