Gabriela Hazarian

Gabriela HazarianMezzosoprana Gabriela Hazarian s-a născut la poalele munţilor, în Braşov. De mică a fost atrasă de artele frumoase. Frecventează cursuri de balet, apoi studiază vioară din primii ani de şcoala cu străluciţi instrumentişti ai Filarmonicilor din Viena si Braşov. Este absolventă a Universităţii de Muzică Bucureşti în anul 1996-secţia canto, la clasa d-nei profesoară Georgeta Stoleriu, care îi rămâne îndrumător atât profesional cât şi spiritual. A acoperit rapid cu profesionalism şi dăruire o paletă mare de roluri şi genuri muzicale, de la operă, operetă, recitaluri, lied la vocal-simfonic.

În prezent este solistă a Operei Braşov. Sub îndrumarea regizorului Cristian Mihăilescu a debutat în numeroase roluri: Carmen-Bizet, Romeo-Bellini, Cenuşăreasa-Rossini, Zerlina-Mozart, Maddalena-Verdi, Rosina-Rossini, Cherubini-Mozart. Activitatea profesională i-a fost marcată şi de renumiţi dirijori: Ilarion Ionescu-Galaţi,

C. Trăilescu, P. Sbârcea, V. Dumănescu, D. Munteanu, Alfonso Saura Llacer ş.a. Criticul de artă Smaranda Oteanu-Bunea îi apreciază atât de mult calităţile vocale şi actoriceşti în rolul lui Carmen (Bizet) în cât o numeşte „...o CARMENCITA incendiară.”   Cu acest rol, alături de cele de mai sus, a colaborat cu toate teatrele de operă din ţară (Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Timişoara, ş.a.). A participat la numeroase turnee în majoritatea ţărilor Europei, Maroc, şi Coreea de Sud. Este invitată la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale: Salzburg, Constanţa, Zurich, Braşov, Craiova.

Laureată a Concursurilor Nationale “G. DIMA,” “M. JORA,” “I. PERLEA,” a efectuat numeroase înregistrări cu Orchestra Simfonica Ciudad de Elche – Spania şi cu Radiodifuziunea Bucureşti cu spectacole de operă, arii, lieduri şi muzică vocal-simfonică.