Ellen Rose

Ellen RoseEllen Rose s-a alăturat orchestrei Dallas Symphony ca prim-violistă în 1980.  Absolventă a prestigioasei Juilliard School, Rose a cântat în concerte de muzică de cameră cu Itzhak Perlman, Pinchas Zukerman şi Yo-Yo Ma, iar ca solistă a apărut în concerte în Statele Unite, Europa şi America de Sud.  În 1995, a fost artist şi conferenţiar de onoare la International Viola Congress.  Din nou în 1999, a conferenţiat la International Viola Congress în Suedia.

Din 1989-2002, a predat la Aspen Music Festival iar actualmente doamna Rose predă la Southern Methodist University.  Dumneaei poate fi ascultată pe două CD-uri scoase de Centaur.

A ţinut cursuri de măestrie la  The Juilliard School, The Cleveland Institute of Music şi The Manhattan School of Music. A publicat două cărţi de specialitate:  Viola Excerpts Plus  şi Extreme Viola.

Activitatea doamnei Rose ca muzician se întinde şi în zona strângerii de fonduri, prin organizarea de concerte de muzică de cameră.   A lucrat cu Children's Medical Center of Dallas pentru a sprijini finanţarea secţiei de oncologie pediatrică şi în sprijinul Centrului Nelson (pentru copii abuzaţi şi abandonaţi).  De asemenea, lucrează ca voluntar bilingv la Dallas Pregnancy Resource Center, o lucrare creştină.