David Gauger

David GaugerDavid Gauger II s-a alăturat Institutului Moody în anul 1994 unde este în prezent Artist/ Profesor de Muzică Sacră. Dirijează orchestra simfonică Moody și este coordonator al departamentului de Interpretare Instrumentală din cadrul  Institutului Biblic Moody. Este licențiat al colegiului Wheaton si deține un master in muzică obținut la Universitatea Northwestern. Principalii săi profesori de trompetă au fost: Vincent Cichowicz, Charles Geyer si William Scarlett, cu toții membri ai Chicago Symphony.
 
Din 1983 până în 1994, a fost prim trompetist al Filarmonicii din Tulsa, iar din 1980 până în 1983 a ocupat funcția de prim trompetist al Filarmonicii din Hong Kong, participând la turneele acestui grup în Singapore, Bangkok si Osaka. Pe parcursul verii, a fost membru al orchestrei Festivalului Muzical Grand Teton  începând cu anul 1983 și până în 1990. A cântat ca și trompetist suplimentar cu Oklahoma Symphony și trompetist înlocuitor cu Saint Louis Symphony în repetate rânduri. În prezent, David Gauger este Prim Asistent Trompetist al Orchestrei Simfonice Elgin, cântând cu acest grup de aproximativ 12 ori pe an.
 
Incepând cu finele anului 1999, David Gauger a fost adesea trompetist suplimentar si de înlocuire pentru Chicago Symphony atât în cadrul Centrului Simfonic cât și in Ravinia, reședința de vară a Chicago Symphony. A cântat cu orchestra simfonica Chicago sub bagheta unor dirijori precum: Riccardo Muti, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Pierre Boulez, Christoph Eschenbach, Mstislav Rostropovitch, Lorin Maazel, Charles Dutoit, Pinchas Zukerman, David Zinman, Lorin Maazel, Kent Nagano si Itzhak Perlman. A participat impreună cu aceștia în cadrul turneului lor european toamna trecuta, iar în urma cu câțiva ani la Carnegie Hall.
 
Pe lângă îndatoririle sale legate de orchestră, David Gauger II predă două cursuri de închinare contemporană, două cursuri de tehnologie muzicală, dirijat instrumental, trompetă aplicată. Antrenează ansambluri mici și participă la înregistrări în interiorul campusului, atât pentru cadrele universitare cât și pentru studenți.
 
Locuiește lângă Chicago împreună cu soția sa Lorelei, cu care e căsătorit de 26 de ani, și cei doi copii Rachel si Daniel.